Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Kleine zorgverzekeraars scoren goed

zorgverzekering

Uit onderzoek van Zorgwijzer is naar voren gekomen dat vooral de kleinere zorgverzekeraars buitengewoon goed te scoren bij een kwalitatieve beoordeling van de zorgverzekeringen in ons land. Zo wordt DSW nu al twee jaar het best beoordeeld met een rapportcijfer van een 8,7. Een jaar eerder was het cijfer 8,5 nog voldoende om als beste beoordeeld te worden. De beoordelingen zijn één van de criterea waar Nederlanders op letten wanneer zij een zorgverzekering kiezen.

De eerste zorgverzekeraar die met de nieuwe premiebedragen komt

DSW is toch al een bijzondere verzekeraar. Zo is het standaard de eerste verzekeraar die met de nieuwe zorgpremies naar buiten komt. Behalve DSW scoren ook de andere kleinere verzekeraars uitstekend. Stad Holland bijvoorbeeld scoort een 8,7 terwijl het denkbeeldige podium gecompleteerd wordt door Prolife, met een rapportcijfer van 8,4. De kleine verzekeraars Ditzo en ONVZ maken de top 5 compleet, beide zorgverzekeraars scoren respectievelijk een 8,3 en een 8,2.

zorgverzekering

Meer ruimte voor persoonlijke aandacht en veel klantgerichter

Kijken we naar DSW, dan wordt vooral de klantvriendelijkheid en de transparante wijze van werken geroemd. DSW blijkt bovendien een verzekeraar die declaraties snel betaalt en bovendien gelden er uitgebreide dekkingsmogelijkheden. Kennelijk is er bij kleinere verzekeraars nog meer ruimte voor persoonlijke aandacht en wordt veel klantgerichter gewerkt. Verrassend genoeg weten de kleine zorgverzekeraars elk jaar opnieuw een deel van het marktaandeel van de grotere spelers op de markt op te peuzelen. Van de vijf genoemde verzekeraars biedt Ditzo overigens de goedkoopste zorgverzekering met 109,85 euro per maand, ONVZ is van het vijftal het duurst met 134,50 euro.