Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Lees hier meer over leefcirkels dementie

leefcirkels dementie

Er leven heel veel mensen met een ziekte waardoor de hersenen niet goed meer werken. De verzamelnaam van al deze ziektes kan dementie zijn. Helaas geeft deze ziekte veel beperkingen en hierdoor kunnen vele mensen niet meer op zichzelf wonen, of hebben extra zorg nodig. Om dit een beetje leefbaarder te kunnen maken zijn er leefcirkels dementie ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen met een dementie toch nog een beetje hun eigen gang gaan. Door het inzetten van speciale detectiemiddelen kunnen deze mensen toch nog genieten van een beetje vrijheid, comfort en wat zeker erg belangrijk is veiligheid. 

leefcirkels dementie

Geef mensen met dementie meer vrijheid

Door het creëren van leefcirkels dementie kan ervoor gezorgd worden dat iemand toch nog de nodige vrijheid kan krijgen. Omdat deze personen vaak niet weten wat ze doen of de weg kwijt kunnen raken is het inzetten van deze middelen. Domotica is hier een voorbeeld van. Dit is een systeem die ingezet kan worden door Zetacom. Hiermee kan eventueel verlichting aan of uitgezet worden. Maar ook deuren kunnen hiermee geopend of gesloten worden. Ook kan hier een camera op aangesloten worden om zo de patiënt in een verpleeghuis in de gaten te kunnen houden. Voordeel is dat de dementerende personen makkelijk rond kunnen lopen, zonder dat zij in gevaar komen. 

Meer weten over de vele mogelijkheden die Zetacom te bieden heeft wat betreft de veiligheid van dementerende mensen, neem dan contact op met dit bedrijf. Zij kunnen hier meer over vertellen en advies geven over wat wel of niet ingezet kan worden.