Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Het verschil tussen een tandarts en een mondhygienist

De tandarts kennen we allemaal. Sommige mensen zijn er bang voor en de andere hebben geen problemen met de tandarts, maar er loopt nog iemand rond in de praktijk de mondhygiënist. Wat is nou het verschil tussen een tandarts en een mondhygienist? Daar kom je achter als je verder leest. 

Tandarts

De tandarts checkt samen met de assistent om het jaar of halfjaar jouw gebit. De tandarts onderzoekt dan of je gebit gezond is of je tandplak, gaatjes of iets anders moet. Als de tandarts iets ziet, dan kan hij het onmiddellijk behandelen of je moet een afspraak maken om later even terug te komen. Een tandarts trekt ook tanden of kiezen als het moet, doet een wortelkanaalbehandeling en maakt een kunstgebit. 

Mondhygiënist

Het verschil tussen de tandarts en een mondhygiënist is niet zo heel groot. De verschillen zijn dat de tandarts controles doet en een mondhygiënist zich alleen richt op de mondverzorging, om alle problemen te voorkomen. verder doet de mondhygiënist hetzelfde als de tandarts, alleen niet zo veel als de tandarts. De mondhygiënist mag geen kronen zetten, wortelkanaalbehandeling uitvoeren en ook geen kunstgebit maken. Verder is alles hetzelfde. Je moet het eigenlijk zo zien, dat de tandarts de “baas” is en alles mag en de mondhygiënist onder de tandarts zit en sommige dingen niet mag doen. De tandarts in Almere werkt samen met de mondhygienist in Almere