Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Wat gebeurd er na de dood

natuursteen 2

Wanneer een organisme niet meer doorgroeit en er geen activiteit binnen het organisme te vinden is op gebied van stofwisseling betekent dit dat het organisme dood is. Dit kan dus bij een mens, dier of plant zijn. De dood is onomkeerbaar. Dit betekend dat wanneer het eenmaal zo is, je niet meer terug kunt. Bij mensen is de dood een bekend fenomeen. Veel mensen zijn er zelfs bang voor. Ook is het zo dat mensen ceremonies en uitvaarten organiseren voor dode mensen om ze op een passende manier te eren en te herdenken. Zodat het niet meer levende organisme, in de hoofden van de nog levende organismen in ieder geval voort kan leven. Een bekend manier van herdenken is door middel van grafstenen. Bij een grafsteen bornewordt er een steen gelegd op de locatie van het graf van het dode organisme. En hier kunnen mensen bezoeken om te herdenken, en worden er bijvoorbeeld bloemen gelegd bij de steen.

Regelen van uitvaart

Veel mensen regelen een volledig uitgedachte ceremonie voor een overleden persoon of dier. Ook zijn er mensen die dit voor zichzelf regelen. Dit kan voor velen een fijne gedachte zijn. Om te zorgen dat je uitvaart al is geregeld en het precies verloopt zoals je zelf graag gewild had. Ook Al ben je er zelf niet bij. Iedere religie en cultuur heeft zijn eigen manier van omgaan met de dood. In Nederland is een uitvaart met een begrafenis of crematie tot gevolg erg gebruikelijk.

Begraven en cremeren

Bij een begrafenis wordt de persoon (vaak op een begraafplaats) begraven en kan het lichaam dus nog bezocht worden na de uitvaart. Bij een crematie wordt de persoon na de uitvaart verbrand. Het as van de persoon kan dan naderhand aan de nabestaanden worden overhandigd en deze kunnen dan bepalen wat ermee te doen. Er zijn mensen die deze in een mooie urn doen en op een passende plek bewaren. Maar het as van de overledene kan ook worden uitgestrooid. Zodat de nabestaanden net als bij een graf een plek hebben om naartoe te gaan en de overleden persoon te herdenken op deze locatie. grafsteen borne

 

Wat is natuursteen?