Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Hoe nauwkeurig zijn digitale zwangerschapstests?

Een leuk avondje met wat glijmiddel gehad en nu is het zo ver… Aangezien alles in dit tijdperk digitaal wordt, zou het geen verrassing moeten zijn om een ​​elektronische zwangerschapstests op de markt tegen te komen. We zijn natuurlijk al op de hoogte van de eenvoudige tests met een blauwe lijn of twee lijnen die de zwangerschap bevestigen, maar niet veel mensen zijn op de hoogte van de digitale zwangerschapstest en hoe deze werkt. Een digitaal display geeft duidelijk de aan- of afwezigheid van zwangerschap aan, heeft een lage kans op foutieve uitslagen en is duidelijk een beter alternatief.

Op generiek niveau zijn digitale zwangerschapstests relatief nauwkeuriger dan de andere zwangerschapstesten. De nauwkeurigheid kan echter verschillen, afhankelijk van het merk van de stick die wordt gebruikt. Bepaalde sticks zijn krachtig genoeg om de aanwezigheid van een zwangerschap te detecteren binnen zes dagen vanaf de datum waarop u uw menstruatie heeft gemist. De meeste van de gewone sticks hebben een week of langer nodig om na uw menstruatie te verstrijken om goede hCG-niveaus in uw urine te kunnen detecteren. Een paar van deze sticks kunnen zelfs de zwangerschap detecteren zodra u uw menstruatie mist, als ze tot nu toe regelmatig zijn geweest. De drempel van de hCG waarop de meeste digitale zwangerschapstesten werken, is ongeveer 25 mlU per milliliter urine. Op het moment dat de hoeveelheid hCG deze waarde overschrijdt, geeft de stick het resultaat als positief weer.

Zijn digitale zwangerschapstests gevoeliger?

De meeste vrouwen vragen zich af of digitale zwangerschapstests nauwkeuriger of gevoeliger zijn in vergelijking met hun tegenhangers. Hoewel de toename in nauwkeurigheid misschien niet in hoge mate aanwezig is, zijn er verschillende sticks op de markt die de aanwezigheid van hCG ook bij lagere drempels kunnen detecteren.

Resultaten van de digitale zwangerschapstest

Net als bij andere zwangerschapstests heeft ook de uitkomsttijd van een digitale zwangerschapstests een beperkte levensduur. De testresultaten kunnen niet eeuwig aanwezig blijven. Elk stokje heeft een specifiek symbool om het resultaat van de test weer te geven, en dat wordt maar een tijdje getoond. Andere sticks tonen ook tekst of geanimeerde pictogrammen, zodat u zelfs uw eigen ogen zou kunnen geloven.