Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Waar moet je op letten wanneer je een used excavator koopt?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe (used) excavator zijn er mega veel opties. Misschien twijfel je ook wel over een nieuwe of een tweedehands. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Maar waar moet je op letten wanneer je een used excavator koopt? 

Filter op merk 

Net als bij andere machines. zoals auto’s bijvoorbeeld, is het merk bij een used excavator ook van belang. Ieder merk kent zijn eigen kwalen en sommige merken staan bekend dat ze niet erg lang meegaan. Filter goed op merk voordat je gaat kijken voor een excavator. Waar heb je hem voor nodig en wat zijn de meest voorkomende kwalen. Kan je deze kwalen incasseren of verhelpen of is het een onbegonnen zaak. 

Aantal werkuren  

Het aantal werkuren kan ook van belang zijn. Hoe meer werkuren de machine heeft gehad, hoe groter de kans is dat deze ergens een mankement krijgt. Dit is overigens geen garantie. Wanneer een machine goed onderhouden is en met liefde voor gezorgd wordt, kan deze misschien nog wel jaren mee. 

Probeer achter de geschiedenis te komen

Probeer altijd achter de geschiedenis van de machine te komen. Wat is er in de afgelopen jaren gedaan met en aan de machine. Zijn er bijvoorbeeld grote onderhoudswerkzaamheden gedaan? Door op deze vragen antwoorden te krijgen kan je een inschatting maken of het een betrouwbare machine is. Om hierachter te komen kan je bijvoorbeeld in de onderhoudsboekjes kijken of met de verkopende partij te praten. 

Conclusie 

De key voor een used excavator kopen is research. Bekijk welke merken het beste zijn, hoe lang deze meegaan, wat er tot heden aan is gebeurd en hoeveel uren deze gewerkt heeft. Door hierachter te komen kan je misschien al veel machines wegstrepen zodat de beste optie overblijft.