Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Tips tegen inbraak – waaraan moet je denken als je op vakantie gaat?

De zomer is vaak de tijd dat gezinnen veel tijd met elkaar doorbrengen, wat betekent dat ze op vakantie gaan en andere uitstapjes maken. Inbrekers wachten op deze tijd van het jaar omdat de meeste huizen dan onbewaakt worden achtergelaten en dan kunnen ze ongestoord toeslaan. Er zijn enkele tips, die kunnen helpen om de kans dat je het slachtoffer wordt van een inbraak te verkleinen en het allerbeste dat je kunt doen, is het overwegen van het plaatsen van een beveiligingssysteem bij je thuis.

Tips voor de bescherming van je huis tijdens de zomer

  • Snoei struiken en bomen in de buurt van het huis, omdat dit een schuilplaats voor de inbreker kan creëren, terwijl ze inbreken. Het voorkomen van een schuilplaats maakt het moeilijker voor hen om zich te verbergen tijdens het inbreken in de woning. Ze zoeken echt naar beschutte woningen, waar ze rustig hun gang kunnen gaan.
  • Gebruik buitenverlichting en laat de lichten bij de voor- en achterdeur ’s nachts aan. Hierdoor blijft, zelfs als het gezin niet thuis is, het gebied toch verlicht. Verlichte gebieden zijn niet ideaal voor de inbreker en dit maakt de kans dat ze worden gezien ook groter.
  • Wanneer je het huis verlaat en de ramen en deuren vergrendelt, moet je het beveiligingssysteem aanzetten om de woning terwijl je afwezig bent toch te beschermen. Dat betekent dat als er een poging tot inbraak wordt gedaan, het alarmsysteem wordt geactiveerd, er een alarm in het huis klinkt en de meldcentrale wordt gebeld om de politie te waarschuwen.

Warm weer betekent vakantie

Warm weer betekent op vakantie gaan. Wees als je voor langere tijd je woning verlaat slim en neem maatregelen om een inbraak te voorkomen.

  • Laat de post en de kranten niet ophopen, maar stop het abonnement tijdelijk of vraag aan een vriend, een buurman of een familielid of ze dagelijks de bus kunnen legen. Bij een berg post weet een inbreker zeker dat er niemand thuis is.
  • Tijdens je vakantie is het mogelijk om, wanneer er camera’s zijn geïnstalleerd, een oogje in het zeil te houden. Dit kun je doen door tijdens je vakantie op een laptop of desktopcomputer precies te bekijken wat er thuis gebeurt.

In een paar simpele stappen kun je je huis al beter beschermen en je kunt contact met ons opnemen als je graag meer advies wilt over de juiste beveiliging van je huis – De goedkope slotenmaker in Capelle aan den ijssel