Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Regel online je verklaring

vog aanvraag


Je kon er vroeger niet aan denken, een vog aanvraag doen via internet. Het was vaste prik dat je naar het gemeentehuis ging voor een document, gelukkig zijn de tijden veranderd en kun je bijvoorbeeld een vog aanvraag online doen. Eenvoudig door een paar formulieren in te vullen, je doet de betaling met internetbankieren en je kunt achterover leunend wachten tot de verklaring in de brievenbus valt. Maar de verklaring kan ook afgewezen worden, als je een strafblad hebt bijvoorbeeld.

vog aanvraag

Signaal uit screening

Wanneer je verdacht bent geweest van een overtreding of een misdrijf, maar je hebt een schikkingsvoorstel gehad of er wordt van verdere vervolging af te zien wordt dit doorgegeven aan Justitie. Deze beslissing wordt genoteerd in je strafblad, ook andere veranderingen komen hierin te staan. Bij een continue screening wordt iedere verandering doorgegeven aan Justis, zij beoordelen of het nodig is om opnieuw een screening te doen. Mocht dit zo zijn dan krijgt de toezichthouder een seintje, deze krijgt niets te horen over een strafbaar feit. 

Hoelang duurt een aanvraag?

Een vog aanvraag kan over het algemeen 1 tot 4 weken duren, is het erg druk dan kan het langer duren. Ook wanneer er informatie uit het buitenland moet komen kan het langer duren, heb je geen strafblad dan heb je in de meeste gevallen een week later de verklaring. Heb je een andere nationaliteit als de Nederlandse dan duurt het ook vaak langer. het hoeft niets uit te maken voor de uitslag mocht het langer duren, je hoeft dus niet nerveus te worden voor een afwijzing als het wat langer duurt.