Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Alle informatie over een BKR registratie

Alles wat je doet qua geldzaken wordt bijgehouden door het bureau kredietregistratie. Bij dit bureau staat een overzicht van de leningen die je in een bepaalde tijd bent aangegaan. Deze gegevens zijn beschikbaar voor toekomstige kredietverstrekkers. Wanneer je in de toekomst een lening aan wilt gaan, is het dus belangrijk om niet een negatieve bkr registratie te hebben. Je kan een BKR verwijderen via Dynamiet Nederland. Specialisten gaan aan de slag om de negatieve bkr registratie te verwijderen. Veel mensen weten echter niet wat een bkr registratie inhoudt. Hierom is het belangrijk om kort in te gaan op de bkr registratie zelf. 

Wat is een BKR registratie?

Zoals al eerder werd benoemd is een BKR registratie een hulpmiddel voor toekomstige kredietverstrekkers om de hoogte van je lening te bepalen. Je kan een bkr registratie op verschillende manieren ontvangen. Je wordt bijvoorbeeld registreert als je rood staat op je betaalrekening, in het bezit bent van een creditcard, een doorlopend krediet hebt of een private lease. Al deze gevallen worden een positieve registratie genoemd. Wanneer je gedurende een periode betalingsachterstanden opbouwt, kan de positieve registratie omgezet worden in een negatieve registratie. Deze negatieve registratie brengt nadelen met zich mee op financieel gebied. Daarom willen mensen zo snel mogelijk af van een negatieve registratie. 

De nadelen van een BKR registratie

Een positieve registratie heeft ten eerste invloed op de hoogte van je hypotheeklening. Doordat je per maand meerdere verplichtingen hebt om te betalen zoals creditcard rekeningen of een private lease, kan je een lagere hypotheeklening krijgen dan normaal. Voor mensen die een huis gaan kopen is dit niet de ideale situatie. Er komen nog meer problemen kijken wanneer je een negatieve registratie hebt. Bij een negatieve registratie kan je in de toekomst moeilijker aan een lening komen. De reden hiervoor is dat kredietverstrekkers je als onbetrouwbaar gaan zien vanwege de betalingsachterstanden. Het betalen van je rekeningen is dus belangrijk om geen negatieve registratie te krijgen.