Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Meivakantie: ideale periode voor een kampeervakantie

camping meivakantie

Onder Nederlanders is na de zomervakantie de meivakantie misschien wel de meest gebruikte periode om op vakantie te gaan. Dit is om allerlei redenen maar wat logisch. Bij het begin van de meivakantie heb je immers een lange reeks aan weken achter de rug waarin je onafgebroken naar school ging of werkte. Bovendien is de meivakantie een periode waarin het weer meestal heel goed is. Het is dan vaak zonnig en de dagen zijn lang, maar de meest extreme hitte van het jaar moet dan meestal nog komen. Verder kun je in deze periode meestal nog volop en ongestoord van het buitenleven genieten, in die zin dat overlast van insecten tijdens de meivakantie echt een zeldzaamheid is. Een plekje op een camping meivakantie boeken is dan ook wat veel Nederlanders graag doen. Lees hieronder waarom het campingleven eigenlijk zo aantrekkelijk is.

camping meivakantie

De vele positieve aspecten van het kampeerleven 

Om de volgende redenen wordt een verblijf op een camping zo gewaardeerd door vele Nederlanders:

  • Op campings speelt het leven zich merendeels buiten af. Hier knap je zowel lichamelijk als geestelijk helemaal van op.
  • Op de camping deel je vaak faciliteiten als toiletten, douches en keukens met andere toeristen. Mede hierdoor kom je makkelijk in contact met andere vakantiegangers. Los van dit laatste heerst op campings vaak een groot saamhorigheidsgevoel.
  • Voor kinderen zijn campings ideaal, want ze hebben alle ruimte om te sporten en te spelen, iets waar niet zelden ook volop voorzieningen voor zijn.
  • Kamperen is relatief goedkoop.