Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Hoe kies je de juiste snowboard spullen?

snowboard-bestellen

Wanneer je gaat snowboarden heb je natuurlijk een snowboard, snowboard helm, snowboard bindingen, snowboard schoenen, zonnebril en bescherming nodig. Je kan deze spullen meestal huren op de plek van bestemming maar wanneer je met regelmaat gaat snowboarden is het beter om deze spullen zelf aan te schaffen. Hiermee ben je uiteindelijk goedkoper uit, is het hygiënischer en kan je gaan wennen aan je eigen spullen.

Voordat het zover is, is het wel zo handig om te weten hoe je de juiste snowboard spullen nou eigenlijk uitkiest.

Bindingen en schoenen, waarom zo belangrijk?

Voordat je de daadwerkelijke snowboard kan kopen, moet je eerst snowboard bindingen en snowboard schoenen kopen.

Snowboard bindingen zijn namelijk de connectoren die de energie van je spieren naar je snowboard overbrengen. Als die connectoren die energie niet effectief en efficiënt overdragen, heb je misschien de verkeerde maat bindingen.

Om de juiste maat van je bindingen te krijgen, moet je ervoor zorgen dat ze de juiste maat hebben voor zowel je snowboard schoenen als voor je snowboard. Hierdoor is het het beste om zowel je snowboard schoenen als snowboard bindingen op het zelfde moment te kopen. Zo weet je zeker dat dit past.

De 4 punten waar je aan moet denken

Wanneer je dan eindelijk de daadwerkelijke snowboard kan aanschaffen zijn er vier punten waar je op moet letten. Zo moet je namelijk de juiste snowboard voor jouw stijl van snowboarden nemen maar ook van je vermogen en je moet de juiste lengte en breedte voor jouw lengte en gewicht nemen.

Wanneer je dus aan deze vier regels houdt, ga je zeker het verschil in snowboarden voelen. Er zijn dus verschillende snowboards voor iedere categorie. Als je dus een beginner bent moet je niet een snowboard voor een gevorderde nemen. Hoewel ze misschien hetzelfde er uit zien, er zit een verschil in.