Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Management assistent opleiding

Als je op zoek bent naar een leuke kantoorbaan met een veelzijdig takenpakket dan heb je bij Fabius opleidingen een groot aanbod aan opleidingen. Kies bijvoorbeeld voor de management assistent opleiding, waarbij je als duizendpoot veel werk voor je leidinggevenden uit handen neemt. Een management assistent is een echte aanpakker, die goed kan improviseren als het erop aan komt. Als je het leuk vindt om problemen op te lossen, veel verschillende taken uit te voeren en leidinggevenden te ‘ontzorgen’ dan is de opleiding tot management assistent iets voor jou. Je speelt een belangrijke rol binnen de organisatie en het is een veelgevraagde functie. Met het diploma management assistent van Fabius opleidingen kan je dan ook snel aan het werk.

Takenpakket management assistent

Als management assistent ontzorg je jouw leidinggevende op verschillende gebieden. Zo houd jij de agenda bij, neem je telefoontjes aan en plan je afspraken en vergaderingen in. Je bereidt deze vergaderingen ook voor, ontvangt bezoekers en organiseert bijeenkomsten. Verder archiveer jij belangrijke stukken en voer je administratieve taken uit. Je neemt alle e-mails door en beantwoord ze of verwijst deze door. Ook regel jij de facilitaire taken, zoals de inkoop van kantoorartikelen. Zo heb je veel afwisseling in je werk en is geen dag hetzelfde. Het is dankbaar werk met veel verantwoordelijkheden.

De opleiding

De opleiding bestaat uit de basisopleiding tot administratief medewerker en de vervolgopleiding tot management assistent. In totaal volg je 45 lessen van 3 uur per les. In 13 maanden heb je het diploma voor administratief medewerker en het diploma voor management assistent gehaald. Tijdens de vervolgopleiding tot management assistent leer je onder meer over zakelijk Nederlands, zakelijk Engels en organisatie en planning. Bij zakelijk Nederlands richt de opleiding zich op stijl, spelling en de juiste correspondentie en bij zakelijk Engels kijk je naar de basiskennis Engels en zakelijke gesprekken en correspondentie. In 45 lessen ben je klaar met de opleiding en kan je meteen beginnen als management assistent bij bedrijven in verschillende branches.