Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Kantoor Printer kopen? Bij deze 6 tips waar je op moet letten

Tip 1: Kleur of zwartwit

Een multifunctionele kantoorprinter is onmisbaar voor elke onderneming. Op kantoor wordt er nou eenmaal veel geprint. Er zijn echter veel printers op de markt en door de bomen zie je het bos niet meer. Maar wat is nou een geschikte printer? Met de onderstaande punten wordt het vinden van een geschikte multifunctionele kantoorprinter een makkie.

Wanneer je veel standaarddocumenten print en kleur niet van belang is, kan je kiezen voor een zwart-wit printer. Veel documenten die intern worden gebruikt, hoeven vaak geen kleur te hebben. Mocht je veel voor extern gebruik printen, dan is het advies om te kiezen voor een kleurenprinter. 

Tip 2: Papierformaten

Kantoorprinters zijn vaak uitgerust met meerdere lades voor verschillende papierformaten. Deze printers zijn duurder in prijs. Daarom is het goed om te weten in welke papierformaten je print. 

Tip 3: Functionaliteiten

Er zijn steeds meer multifunctionele kantoorprinters in de markt met steeds nieuwere functies. De meeste printers kunnen ook scannen, faxen en kopiëren. Hierdoor hoef je niet nog eens een scanner of kopieerapparaat aan te schaffen. Maar ook opties, printen via Wi-Fi, zijn handige functionaliteiten die steeds meer printers bevatten. Dit is bijvoorbeeld erg handig als er flexplekken aanwezig zijn of als er medewerkers met laptops werken. Zo kan je overal op kantoor printen.

Tip 4: Grootte

Niet iedereen heeft veel ruimte over in zijn kantoor of pand. De grootte van een kantoorprinter is daarom een belangrijke factor. Ben je beperkt in je ruimte? Kies dan voor bureaumodel. 

Tip 5: Printsnelheid

Als er veel wordt geprint op kantoor, is het van belang dat je een snelle printer hebt. Naast snelheid is nauwkeurigheid ook een belangrijke factor. Wanneer dit een essentiële factor is, is het van belang dat u kiest voor een snelle printer. De snelheid kan je meestal terugvinden onder de afkorting PPM (Pages Per Minute).

Tip 6: Kosten

Alhoewel het aantrekkelijk is om een goedkope printer te halen, is dit niet altijd de juiste keuze. Kijk goed naar de kwaliteit, de specificaties en hetgeen wat je nodig hebt