Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Hoeveel kost het om je rijbewijs te halen? 

De kosten van je rijbewijs verschilt heel erg per rijsschool. Sommige rijscholen hebben een redelijke hoge prijs en andere weer niet. Er is één rijschool in Gouda die niet heel duur is en alle kosten op een rijtje hebben gezet. 

Autorijbewijs

Het autorijbewijs is het meest gewilde rijbewijs en daarom ook gelijk de duurste. Je hebt allemaal verschillende lespaketten inclusief je rijexamen. Het duurtste pakket bestaat uit 35 uur rijles inclusief je rijexamen en kost € 1.980,- en het goedkoopste pakket  is € 1.245,- voor  20 uur rijles inclusief rijexamen. Het is ook mogelijk om alles los te betalen, het verschilt dan wel per rijsschool hoeveel ze er voor vragen. Om je rijbewijs te halen heb je naast je rijlessen ook nog andere dingen nodig zoals theorieboeken die kosten € 47,- en je theorie examen die kost € 37,-

Motorrijbewijs

Motorrijbewijzen zijn minder populair dan de auto en scooter rijbewijs, maar niet minder interessant. Voor het motorrijbewijs heb je twee verschillende pakketen, namelijk een pakket van € 1.200,- voor 15 uur rijles inclusief AVB en AVD examen. Ook is er een iets duurder pakket van € 1.700,- voor 25 uur rijles inclusief AVB en AVD examen. Voor je motorrijbewijs heb je ook theorieboeken nodig en moet je ook je theorie examen halen. De theorieboeken kosten € 47,- en voor € 37,- kan je het theorie examen al maken. 

Scooterrijbewijs

Voor je scooterrijbewijs hoef je het minste geld uit te geven, dus dat is lekker gunstig. Voor het scooterrijbewijs heb je maar één pakket van € 425,- en dan krijg je 5 uur rijles inclusief praktijkexamen. Ook voor dit rijbewijs heb je theorieboeken nodig en die zijn € 41,- en voor € 37,- maak jij je theorie examen al.