Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

De voordelen van het kopen van een recreatiewoning

Uw spaargeld beleggen in vastgoed kan erg aantrekkelijk zijn. Het kopen van een recreatiewoning is een voorbeeld van zo’n belegging in vastgoed. Hieronder leggen we kort de voordelen uit van het kopen van een recreatiewoning.

Recreatiewoning kopen voor (gedeeltelijk) verhuur of eigen gebruik
Een recreatiewoning kopen brengt verschillende voordelen met zich mee. U kunt de woning aanschaffen om het daarna weer volledig te verhuren, puur voor eigen gebruik of om het gedeeltelijk te verhuren. Maakt u de keuze om het gedeeltelijk te verhuren dan kunt u altijd zelf genieten van de recreatiewoning en genereert u de inkomsten van het verhuren. Hierbij moet u wel rekening houden met lagere verhuuropbrengsten. Gaat u dus voor het rendement, dan is het volledig verhuren van de woning de beste optie.

Gegarandeerde of reële verhuuropbrengsten bij het kopen van een recreatiewoning
Naast de keuze voor het gedeeltelijk of volledig verhuren van uw woning kunt u bij het kopen van een recreatiewoning ook kiezen voor gegarandeerde of reële verhuuropbrengsten. Bij de gegarandeerde verhuuropbrengsten bent u zeker van een vooraf afgesproken verhuurbedrag. Echter met wat vertrouwen in de marktwerking en de toenemende vraag naar recreatiewoningen kunt u ook de keuze maken voor reële verhuuropbrengsten. Hierbij genereert u de daadwerkelijke verhuurinkomsten en niet het vooraf afgesproken bedrag. Een bijkomend voordeel is dat u dan profiteert van de stijging van de verhuurprijzen. Echter moet u wel rekening houden dat inkomsten die zijn behaald uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.

Recreatiewoning kopen levert meer op dan sparen

De rente die je ontvangt op je spaargeld is niet rendabel meer. Hedendaags levert spaargeld op de bank weinig tot niets meer op. Uw geld beleggen is daarom een goed alternatief. Door een recreatiewoning te kopen, een belegging in vastgoed, bouwt u op een stabiele manier vermogen op. Dit geldt zeker als u van plan bent de recreatiewoning ook te gaan verhuren. Hierdoor kunt u een leuk rendement uit uw spaargeld halen.