Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

De voordelen van een vakantiehuis kopen in Nederland

Een vakantiehuis kopen in Nederland kent vele voordelen. Je bent op vakantie maar toch ook thuis en de omgeving is bekend. Het kan erg aantrekkelijk zijn om je spaargeld te beleggen in vastgoed. Hieronder leggen we kort de andere voordelen uit van een vakantiehuis kopen in Nederland.

Vakantiehuis kopen in Nederland voor eigen gebruik of verhuur?


Een vakantiehuis kopen in Nederland heeft verschillende voordelen. Zo kunt u er voor kiezen het vakantiehuis voor eigen gebruik te kopen. Hierbij heeft u altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de woning. Verder is het mogelijk om het vakantiehuis gedeeltelijk of in zijn geheel te verhuren. Wanneer u voor het rendement gaat is het verstandig om de vakantiewoning het hele jaar door te verhuren. Dit houdt in dat u geen gebruik kunt maken van de woning maar dat deze constant verhuurt wordt. Ook kunt u kiezen voor het gedeeltelijk verhuren van de woning. In dat geval kunt u zelf genieten van het vakantiehuis en genereert u de verhuuropbrengsten in de periodes dat u zelf niet aanwezig bent.

Zekere of reële opbrengsten bij een vakantiehuis kopen in Nederland


Bij een vakantiehuis kopen in Nederland is het soms mogelijk om te kiezen voor gegarandeerde verhuurinkomsten. Dit houdt in dat de woning een vooraf afgesproken omzet oplevert. Hierdoor ben je ten alle tijden verzekerd van inkomsten ook als de vakantiewoning niet wordt verhuurd. Bij reële verhuuropbrengsten krijg je niet de vooraf afgesproken opbrengst maar de daadwerkelijke verhuuropbrengsten. Bovendien profiteert u van de stijging van de verhuurprijzen. Wel moet u rekening houden met het feit dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.

Meer rendement bij vakantie huis kopen in Nederland dan sparen

Het is tegenwoordig niet rendabel meer om uw spaargeld op de bank te zetten. Door de dalende rente levert het haast niks meer op. Een vakantiehuis kopen in Nederland is daarom een mooi alternatief. Hiermee bouwt u op een stabiele manier vermogen op en kunt u altijd zelf nog genieten van uw vakantiehuis.