Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Bang voor ransomware? Laat dan een vulnerability scan uitvoeren

vulnerability scan uitvoeren

Het is sinds de komst van het internet naar de zakenwereld vaak in het nieuws geweest: ransomware. Deze lelijke manier van hacken en afpersing komt helaas nog steeds veel voor. Maar je kunt het voorkomen.Laat een vulnerability scan uitvoeren en je beschermt jezelf tegen de pogingen van hackers om jou af te persen.

vulnerability scan uitvoeren

Wat is ransomware?

Ransomware is een manier van hacken waarbij een hacker door middel van speciale software jouw informatie probeert te stelen. Je klikt bijvoorbeeld op een onbekende link en zo krijgt een hacker toegang tot jouw data. Die data steelt hij vervolgens, en biedt hij terug aan je in ruil voor geld. Zo houdt hij de belangrijke data van jouw bedrijf dus eigenlijk gegijzeld. Daar komt de term dan ook vandaan.

Laat dit jou niet overkomen

Je kunt dit soort praktijken voorkomen door jezelf goed te beveiligen. Dat heeft allereerst te maken met de beste software om virussen te detecteren. Daarnaast is een heel belangrijk onderdeel de kennis van jou en je personeel. Tot slot is het altijd aan te raden om experts te laten kijken naar je beveiliging en dit eventueel te optimaliseren.