Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Waarom herbruikbare wattenschijfjes?

herbruikbare wattenschijfjes

Wellicht reinig jij je gezicht dagelijks met een wattenschijfje. Deze gooi na gebruik direct in de vuilnisbak. Maar het kan ook anders. Je kan namelijk ook kiezen voor wattenschijfjes die je kan hergebruiken. Dit heeft veel voordelen. We geven je daarom graag een paar goede voorbeelden waarom het een voordeel is om herbruikbare wattenschijfjes te gebruiken.

Denk aan het milieu

Alles wat we weggooien daar wordt de afvalberg alleen maar groter van. Bovendien zitten wattenschijfjes uiteraard ook verpakt in plastic. Kies je voor wattenschijfjes die je iedere keer weer opnieuw kan gebruiken. Dan levert dit echt een bijdrage aan minder afval en een beter milieu.

herbruikbare wattenschijfjes

Levert een leuke besparing op

Daarnaast is er een nog een goede reden. Het levert je ook nog een leuke besparing op. Koop je wattenschijfjes die je heel lang kan blijven hergebruiken? Dan hoef je nooit geen wattenschijfjes meer te kopen. Ook al gaat het misschien maar om een klein bedrag. Als je het over enkele jaren berekend levert het toch een leuke besparing op.

Veel zachter en vriendelijker voor je huid

Het verschil met de wattenschijfjes die je na gebruik weggooit is dat de herbruikbare veel zachter zijn. Je weet ook precies waar ze van gemaakt zijn. Terwijl je dat bij de wattenschijfjes die je na gebruik in de vuilnisbak deponeert niet precies weet. Herbruikbare zijn volledig gemaakt van natuurlijke materialen.

Supermakkelijk in gebruik

Waarom je het beste herbruikbare wattenschijfjes kan gebruiken? Omdat het echt heel gemakkelijk is in gebruik. Misschien denk je dat het lastig is om de wattenschijfjes steeds te moeten wassen. Maar dit gaat heel eenvoudig. Neem een wasnetje en stop daar je gebruikte wattenschijfjes in. Daarna doe je het wasnetje gewoon in de wasmachine en was ze op 40 of 60 graden. Na het wassen zijn ze ook heel snel weer droog.