Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Auto inruilen of verkopen?

Wie van zijn auto af wil heeft een aantal mogelijkheden. Je auto kun je namelijk bijvoorbeeld verkopen aan een particulier, maar je kan deze ook inruilen bij de koop van je nieuwe auto. Soms is een auto zo versleten dat deze gelijk naar de sloop moet en er zijn mensen die kiezen voor een autoveiling. Mercedes Benz occasions, Fords, en Volkswagen, binnen elk automerk is er een grote markt gaande in gebruikte auto’s. Alvorens je besluit wat je met je gebruikte auto wil doen is het goed om de mogelijkheden op een rijtje te hebben.

Auto inruilen

Een auto kun je gemakkelijk inruilen bij de dealer wanneer je een nieuwe aanschaft. Dit is echter alleen mogelijk als je oude auto nog in redelijke staat is. Wanneer een dealer denkt jouw oude niet te kunnen verkopen, zal je hiervoor ook geen inruilwaarde ontvangen. Daarnaast krijg je over het algemeen relatief weinig geld voor je oude auto, zelfs als deze nog in redelijke staat is. Toch is inruilen van een auto zeer populair. Waarom? Omdat het heel gemakkelijk is.  Je hoeft niet te onderhandelen om de prijs, en zelf geen actie te ondernemen. Dit maakt het dus comfortabel, maar zorgt ook voor minder geld voor je auto.

Particulier verkopen

Een auto kun je dus inruilen bij de garage, maar als je meer wil verdienen kun je beter zelf zoeken naar een particuliere verkoper. Het aantal particuliere aanbiedingssites voor auto’s is de afgelopen jaren enorm gestegen omdat hier een grote vraag naar bleek. Via de website kom je in contact met potentiele kopers. Dit contact, de onderhandelingen en maken van een proefrit kost je als verkopende partij echter wel de nodige tijd, houd hier dus rekening mee.

Naar de sloop

Jaarlijks gaan velen Ford, Kia en Renault occasions naar de sloop, samen op een hoop met een boel andere auto’s. Bij de sloop is de kans aanwezig dat je helemaal niets meer terugziet van de prijs. Daarom is dit vooral een goede optie als je auto echt niks meer waard is. In alle andere gevallen kan het namelijk nog zijn dat je er wel wat aan kunt verdienen. Vooraf kun je wat voorwerk doen om te bepalen of je auto nog wat waard is, of dat het echt tijd is voor zijn laatste eindstation.