Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Transport: belangrijk voor elk bedrijf

8 Transport

Transport is een belangrijk aspect voor vrijwel elk bedrijf. Transport komt uit het Latijns: ‘trans’ betekent over, ‘portrare’ betekent dragen. Letterlijk gezien betekent het dus overdragen, maar het houdt ook in dat goederen van A naar B worden gebracht.

Er zijn verschillende soorten transport. Je kunt, afhankelijk van waar jouw goederen heen moeten, kiezen voor nationaal transport, internationaal transport, direct transport of pakkettransport. Verschillende transportbedrijven hebben een specialisatie in een van deze soorten transport. Het is verstandig om een goed logistiek plan op te zetten voordat je begint met het importeren of exporteren van producten. Op die manier zorg je ervoor dat er zo min mogelijk extra kosten worden gemaakt.

De voordelen van transport uitbesteden

Transport uitbesteden heeft vele voordelen. Je hoeft hierdoor namelijk niet zelf ergens heen te rijden om goederen daarheen te vervoeren. Wanneer je zelf deze ritten rijdt, kost dat namelijk behoorlijk wat tijd en energie. Vooral wanneer je in de file staat, dan duurt het nóg langer.

Daarnaast hoef je bij het uitbesteden van transport geen vervoersmiddel te huren. In vele gevallen heb je namelijk specifiek vervoer nodig voor grotere goederen. Het huren van een dergelijk vervoermiddel is niet goedkoop.

Door het vervoeren van jouw goederen te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf weet je tevens ook zeker dat er vakmensen mee aan de slag gaan. Hierdoor is er minder risico op schade aan de goederen.

Wat is het meest gebruikte transportmiddel?

Transport wordt gebruikt voor zowel goederen als mensen. Je kunt natuurlijk de auto, bus of trein pakken als je ergens heen wilt. Maar wat is nou het meest populaire transport als het aankomt op het vervoeren van goederen?

Hier zijn een aantal antwoorden op. Ten eerste natuurlijk wegvervoer, door middel van bijvoorbeeld bussen en vrachtwagens. Dit type vervoer is erg flexibel, maar de kans op vertraging is wel groot. Daarnaast is dit type niet geschikt voor enorme afstanden.

Mocht je je goederen wel naar de andere kant van de wereld willen verplaatsen, dan zijn lucht- en maritiem vervoer populaire opties. Bij luchtvervoer wordt gebruikt gemaakt van speciale goederentransport-vliegtuigen, en voor maritiem vervoer wordt gebruik gemaakt van speciale containerschepen. Hier worden containers vol met goederen opgeladen.