Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Een auto importeren uit Duitsland: dit zijn de voordelen

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker: mensen die hun auto uit Duitsland importeren. De populariteit van een auto import stijgt alsmaar verder. Maar waarom is een auto importeren uit Duitsland zo aantrekkelijk? Er zijn toch ook genoeg auto’s in Nederland te koop, zou je denken. Dat klopt, maar er zitten er veel voordelen aan het importeren van een auto uit Duitsland. Welke deze zijn, kom je te weten in dit artikel.

Auto’s in Duitsland zijn goedkoper

Bij het kopen van een auto, kijk je natuurlijk vooral naar de prijs. De voornaamste reden waarom veel mensen een auto importeren uit Duitsland, is dan ook omdat auto’s daar goedkoper zijn dan in Nederland. Bovendien valt er goed te onderhandelen met de Duitse autodealers en handelaars. Buiten het feit dat de aankoopprijs van de auto een stuk lager ligt dan die in Nederland, kun je voor relatief weinig geld en luxe en goed onderhouden auto kopen. Bovendien ligt de BMP (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen) lager. Let op: je hebt zelf gedeeltelijk invloed op de hoogte van dit bedrag. Als je op de juiste manier BMP-aangifte doet, kun je honderden of misschien zelfs duizenden euro’s besparen.

Groter aanbod

Als je een auto uit Duitsland importeert, heb je veel meer keus. In Duitsland is er namelijk een veel groter aanbod wat betreft auto’s dan in Nederland. Nog een goede reden voor een auto import dus. Waarom dat zo is, is eigenlijk heel logisch te verklaren. Duitsland is namelijk een stuk groter dan Nederland en heeft dus vanzelfsprekend meer autobedrijven en meer auto’s. Bovendien staat Duitsland bekend als hét autoland. Dus waar wacht je nog op: op naar Duitsland om de auto van jouw dromen uit te zoeken!

De auto’s zijn beter onderhouden

Duitsers zijn over het algemeen heel zuinig en trots op hun auto’s. Dit is terug te zien in de Duitse auto-industrie. De meeste auto’s die worden verhandeld, hebben uitgebreid onderhoud gehad. Om zeker te weten of dit ook geldt voor de auto die jij op het oog hebt, moet je controleren of het woord  ‘Scheckheftgepflegt’ in de advertentie staat. Naast het feit dat de auto’s goed zijn onderhouden, zijn de Duitse auto’s vaak ook luxer. Vrijwel alle auto’s zijn vol en luxe uitgevoerd, en dat ook nog eens voor een lagere prijs dan wanneer dit in Nederland zou gebeuren.