Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Zo maak je jouw eigen WordPress website

internet marketing bureau

Voor het bouwen van een WordPress website kun je een internet marketing bureau Utrecht inhuren, maar je kunt dit ook zelf doen. WordPress is een handig CMS systeem dat op zich redelijk makkelijk in gebruik is, maar ook zeer uitgebreid. Daarom leggen wij in dit artikel uit hoe je jouw eigen WordPress website maakt in drie stappen.

Stap 1: Installeer WordPress

De eerste stap bij het maken van jouw WordPress website is WordPress installeren. Bij de meeste hosting providers kun je dit via je hosting account met één klik op de knop doen. In sommige gevallen is dat echter niet het geval. Je kunt dan zelf WordPress handmatig installeren. Dit doe je door WordPress te downloaden en te uploaden via FTP. Verder zul je ook een database moeten aanmaken.

internet marketing bureau

Stap 2: Kies een thema

De volgende stap is het kiezen van een thema. Er zijn zowel gratis als betaalde thema’s voor WordPress websites. Denk eraan dat deze stap erg belangrijk is, aangezien dit de basis van je website is. Als je een goed thema kiest dat aan jouw wensen voldoet, hoef je straks nog maar weinig aan te passen.

Stap 3: Installeer plugins

WordPress is een open source systeem, wat betekent dat iedereen hieraan kan bijdragen. Er zijn dan ook veel verschillende plugins beschikbaar, bijvoorbeeld voor de veiligheid, laadtijd, SEO en marketing. Enkele goede plugins die je kunt installeren zijn Akismet, Yoast SEO, W3 Total Cache, Broken Link Checker en Jetpack.