Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Wat moet je doen als je last hebt van gewrichten

Verschillende fysiotherapeuten bieden hulp aan en hebben daarbij vaak verschil in hun handelwijze. Zo is er fysiotherapie in Utrecht die gefocust is op beweging en onder andere je ook begeleidt bij bewegen en sporten om dit op een gezonde manier te doen. Niet alleen is dit goed voor de gewrichten, het helpt ook om fysiek fit te blijven op een verstandige manier. Om meer informatie over deze methode te vinden kun je kijken op de Movamento website. Verschillende fysiotherapeuten stellen vaak een plan van aanpak samen waarbij ze je gedurende een periode helpen bij het herstellen en versterken van je gewricht. Behalve dat de pijn verdwijnt of vermindert krijg je ook een set aan oefeningen die je altijd weer kunt toepassen om goed voor je gewrichten te zorgen.

Achterhalen waar de pijn vandaan komt

Door ongelukken of door vaak of langdurig in verkeerde houdingen te zitten, liggen of staan kunnen gewrichten pijn gaan doen. Ook kan pijn in je gewrichten veroorzaakt worden als je te intensief of verkeerd sport. Vaak heb je zelf niet door dat je in verkeerde houdingen zit of waar de pijn nou precies vandaan komt. Daarom is het verstandig om met deze klachten naar een fysiotherapeut te gaan. Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het menselijke lichaam en kan achterhalen waar de pijn vandaan komt en wat eraan gedaan moet worden. Een fysiotherapeut helpt je door je te specifieke oefeningen te geven voor je gewrichten of je te wijzen op de houdingen die schadelijk voor je zijn. Omdat gewrichten te maken hebben met de beweeglijkheid van je lichaam kijkt een fysiotherapeut hoe je nou precies kan bewegen waarbij je de gewrichten opbouwt of ondersteund in plaats van ze te overbelasten.

Last van gewrichten

Dat spieren en botten belangrijk zijn voor ons lichaam weten we allemaal. Botten houden ons hele lichaam bij elkaar en spieren maken het mogelijk dat we kunnen bewegen. Wat gewrichten zijn en hoe ze precies werken is een moeilijker verhaal. Toch komt het relatief vaak voor dat mensen pijn ondervinden aan hun gewrichten. Om die pijn te voorkomen en om te herstellen van die pijn is het belangrijk om te weten wat gewrichten nou precies zijn. Gewrichten zijn de plekken waar botten bij elkaar komen, zoals bij je knieën waar je bovenbeen via je knie aan je onderbeen verbonden is. Of je schouder waar je schouderblad aan je bovenarm verbonden wordt. Op deze plekken zitten ook botten die we gewrichten noemen en die de beweeglijkheid van ons lichaam versterken. Omdat we deze gewrichten continu gebruiken, bijvoorbeeld bij het lopen, sporten, tillen, etc. is het vervelend als we pijn aan deze gewrichten ondervinden.