Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Wat is SEO copywriting?

Heb je wel eens van SEO copywriting gehoord maar heb je geen idee wat het inhoudt? Lees dan snel verder, want in dit artikel leggen we het haarfijn voor je uit. Een copywriter is iemand die unieke content schrijft, bijvoorbeeld voor verschillende soorten drukwerk of websites. Een SEO copywriter doet hetzelfde, maar houdt tevens rekening met SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit wil zeggen dat de teksten die hij/zij aanlevert in principe goed vindbaar moeten zijn in Google, hoewel een complete SEO campagne natuurlijk meerdere zaken omvat. Goede teksten liggen echter wel aan de basis van een sterke SEO campagne, want als je deze niet hebt weet Google niet eens wat je te bieden hebt, en dus bij welke zoekopdrachten jouw website getoond moet worden.

Wat doet een SEO copywriter?

Om SEO teksten te schrijven is het belangrijk om allereerst een zoekwoordenonderzoek te doen. In dit onderzoek wordt gekeken naar welke zoektermen voornamelijk worden gebruikt wanneer mensen op een product of dienst zoeken vergelijkbaar met de jouwe. Als je bijvoorbeeld een kapsalon in Utrecht hebt zullen mensen jou moeten vinden onder ‘kapsalon Utrecht’ maar ook onder ‘dameskapper Utrecht’ en zelfs onder ‘permanent laten zetten Utrecht’, afhankelijk van of je deze diensten aanbiedt natuurlijk. Het zoekvolume op deze termen is daarbij erg belangrijk, maar ook hoeveel concurrentie erop zit, oftewel hoeveel websites zich reeds focussen op deze exacte zoektermen. Soms is het slimmer om een zoekwoordcombinatie net iets anders te formuleren, waardoor de betreffende webpagina hoger zal ranken. Als de juiste zoekwoorden zijn bepaald voor hetgeen je aanbiedt kunnen de teksten worden geschreven.

Hoe ziet een SEO tekst eruit?

Een SEO copywriter zal de teksten schrijven aan de hand van de gekozen zoektermen, waarbij altijd rekening wordt gehouden met de structuur die Google graag ziet. Goede SEO teksten hebben niet te lange zinnen, duidelijke titels en tussenkopjes, en een zoekwoorddichtheid van tussen de 1% en 2%. In een tekst van 500 woorden zal het zoekwoord dus tussen de 5 en de 10 keer verwerkt moeten worden, de titels en tussenkopjes meegerekend. De zoekterm vaker vermelden komt nogal spammerig over, en minder is niet altijd voldoende om de pagina goed te doen ranken.

SEO teksten schrijven is een kunst

Een copywriter inschakelen is aan te raden voor als je goed leesbare en interessante teksten op je website wilt, die ook nog eens hoog ranken in Google. En als je wilt adverteren op Google is het nóg belangrijker om goede content te laten schrijven. Als adverteerder investeer je namelijk geld in advertenties, en goede teksten overtuigen potentiële klanten om met je in zee te gaan of een aankoop te doen. Maar ook als je geen plannen hebt om Google adverteerder te worden kun je eigenlijk niet zonder SEO teksten op je website. Het is een investering die zichzelf op termijn vrijwel altijd terugbetaalt. Kijken hoe jouw SEO ervoor staat? Doe hier de SEO check: https://www.doublesmart.nl/seo-check/