Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Voetbaltoernooi organiseren? Denk dan zeker aan de volgende punten.

Bij het organiseren van een voetbaltoernooi moet je altijd met diverse dingen rekening houden. Zeker in het geval dat je een voetbaltoernooi in je eentje of met een klein aantal vrijwilligers organiseert kan het weleens voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dit artikel geeft een aantal punten weer waar jij sowieso rekening mee moet houden bij de organisatie van een voetbaltoernooi.

Punt 1: Zorg dat het speelveld qua niveau ongeveer gelijkwaardig is

Het is belangrijk dat je voorafgaand aan het toernooi een kritische blik werpt naar het deelnemersveld. Uiteraard hoeven alle deelnemers niet in dezelfde divisie of klasse te voetballen, maar het is voor de spanning wel goed als de deelnemers een beetje hetzelfde niveau hebben. Zo wordt de uitdaging voor alle deelnemende teams een stuk groter en heb je meer kans op veel spannende wedstrijden.

Punt 2: Regel een leuk aandenken aan het toernooi voor de spelers

Op welk niveau je ook actief bent; elke speler vindt het natuurlijk leuk om een beker of een medaille te ontvangen. Op die manier zal een speler nog vaak terugdenken aan het betreffende toernooi als hij/zij de prijs thuis ziet staan.

Punt 3: Zorg dat alle informatie overzichtelijk wordt weergegeven

Zeker voor de clubs die niet eerder op jullie sportpark geweest zijn kan het best wel een zoektocht zijn in welke kleedkamer je moet omkleden, op welk veld je speelt en hoe laat je precies moet voetballen. In dat geval kan het super handig zijn om diverse digitale informatiezuilen of interactieve schermen langs de velden te plaatsen zodat spelers, trainers en supporters goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het toernooi. Met behulp van deze informatiezuilen en/of schermen zou je ook de eventuele sponsoren van het toernooi goed weer kunnen geven of bijvoorbeeld de live-stand in beeld brengen.