Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Verschil tussen hypnotherapie Oosterhout en hypnose

Hypnotherapie Oosterhout

Hypnotherapie Oosterhout is een behandelwijzen van een lichamelijke of geestelijke ziekte. Het doel van een therapie om een ziekte te genezen of om de symptomen te verminderen. Ook kan een therapie preventief worden uitgevoerd om te voorkomen dat iemand ziek wordt. 

Hypnose

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance. Het wordt uitgevoerd door hypnotiseurs die een speciale procedure volgen om de onderbewustzijn van de persoon in een trance achtige toestand te brengen. Bij hypnose denk je misschien aan mensen die opdracht krijgen om allerlei gekke dingen te doen terwijl ze het zelf niet door hebben. Het lijkt alsof ze geen controle hebben over hun eigen lichaam en hun eigen gedachten. Dit is toneelhypnose en dit heeft niets te maken met hypnotherapie. 

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een trance waarbij je voortdurend zelf de controle hebt en bewust bent van alles wat je doet. Je bent meteen weer bij bewustzijn als er iets opvallends gebeurd. Tijdens de trance gebruikt de therapeut gesprekstechnieken en vaardigheden waarmee jij bij je eigen onbewuste processen komt. Hierdoor kan er achterhaald worden waarom je bepaalde klachten hebt of waarom je bepaalde negatieve gedachten hebt. Kevin Boeren is een hypnotherapeut in Oosterhout die via zijn eigen methode hypnotherapie gebruikt om je te helpen.