Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Nooit meer problemen in bed

Seksuele disfunctie zoals erectieproblemen is een probleem dat zich op elk moment tijdens je seksueel actieve dagen kan voordoen. Het belemmert je om plezier te krijgen van seksuele activiteiten. De traditionele seksuele responscyclus omvat opwinding, plateau, orgasme en resolutie. Verlangen en opwinding zijn beide componenten van de opwindingsfase. Het is van cruciaal belang op te merken dat mannen en vrouwen deze fasen niet altijd in dezelfde volgorde doorlopen. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het bespreken van seksuele disfunctie, zelfs als deze veel voorkomt. Je moet je zorgen met je echtgenoot en behandelaar bespreken, zelfs als er therapeutische alternatieven bestaan.

Soorten seksuele disfunctie

Seksuele disfunctie wordt vaak onderverdeeld in vier soorten, namelijk verlangingsstoornissen, opwindingsproblemen, orgasmeproblemen en pijnstoornissen. Verlangingsstoornissen worden gekenmerkt door een gebrek aan seksueel verlangen of interesse in seks. Opwindingsproblemen worden gekenmerkt door een onvermogen om fysiek opgewonden te raken tijdens de seksuele betrokkenheid. Orgasmeproblemen zijn onder meer de vertraging of het ontbreken van een orgasme dat als de climax wordt beschouwd. Pijnstoornissen worden gekenmerkt door ongemak tijdens geslachtsgemeenschap. Seksuele disfunctie kan van invloed zijn op mensen van elke leeftijd, maar het komt vaker voor bij mensen ouder dan 40 jaar. Het wordt meestal veroorzaakt door veroudering.

Welke factoren dragen bij aan seksuele disfunctie?

Er zijn fysieke oorzaken voor seksuele disfunctie. Lichamelijke oorzaken omvatten een verscheidenheid aan fysieke of medische aandoeningen die de seksuele functie kunnen schaden. Diabetes, hart- en vaatziekten, neurologische problemen en chronische ziekten kunnen seksuele disfunctie veroorzaken. Werkgerelateerde stress en zorgen over het lichaamsbeeld zijn psychologische redenen die seksuele disfunctie kunnen veroorzaken. De nadelige effecten van verschillende medicijnen, zoals antidepressiva, kunnen ook de seksuele prestaties beïnvloeden. Let hier dus op als je een van deze dingen ervaart.

Wat is de behandeling van seksuele disfunctie?

Het veranderen van voorgeschreven medicijnen kan nuttig zijn als ze de oorzaak zijn van je seksuele disfunctie. Hormooninjecties, tabletten of crèmes kunnen mannen en vrouwen helpen die seksuele disfunctie hebben als gevolg van hormoontekorten. Sekstherapeuten kunnen ook mensen helpen met een seksuele disfunctie. Werken met een gekwalificeerde medisch expert en sekstherapeut is zeker de tijd en moeite waard voor een stel dat wil gaan genieten van hun seksuele verbinding.