Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Goed voer voor je kat

Het grootste deel van het dieet van je kat moet bestaan ​​uit voldoende voedingswaarde. Je ze moet dus kittenvoer geven dat voedzaam is. Natuurlijk kun je ze af en toe iets lekkers van je bord geven. Je moet wel weten hoe je katvriendelijke snacks selecteert die de voedingsstoffen bevatten die katten nodig hebben. Als je ze vis aanbiedt, zorg er dan voor dat deze gaar is. Kittens mogen alleen in zeldzame gevallen “extra’s” krijgen. Ze moeten regelmatig kattenvoer van hoge kwaliteit eten. Als je ze mensenvoer geeft, overleg dan met je dierenarts hoeveel en hoe vaak je dit mag doen. Overvoeding kan zowel leiden tot een kat met overgewicht als tot gezondheidsproblemen. Zowel chocolade als druiven en rozijnen en ook uien en knoflook zijn allemaal giftig voor katten. Blijf uit de buurt van deze voedingsmiddelen bij het delen van snacks. Laat nieuwsgierigheid de kat niet doden en zorg ervoor dat je ze het juiste eten geeft. Houd je maaltijden die niet voor je kat bedoeld zijn buiten bereik om hachelijke situaties te voorkomen.

Vlees en vis

Vlees is de beste bron van kattenvoer. Katten zijn per definitie vleeseters. Ze hebben vlees eiwitten nodig voor een robuust hart, een helder zicht en een gezond voortplantingssysteem. Gekookt rundvlees, kip of kalkoen en kleine porties mager vleeswaren zijn allemaal uitstekende bronnen van eiwitten. Je kat kan ziek worden van het eten van rauw of rot vlees. Biedt je huisdier niets aan dat jij ook niet zou eten. Vissen bevatten veel omega-3-vetzuren die ervoor zorgen dat de ogen van je kat helder blijven en helpen bij de behandeling van artritis, nieraandoeningen en hartaandoeningen. Ingeblikte of gekookte vis is voldoende voor een speciale gelegenheid. 

Haver en eieren

Een andere uitstekende eiwitbron voor je kat zijn eieren. Zorg dat ze gaar zijn. Rauwe producten zoals, eieren, vlees en vis kunnen schadelijk zijn voor je kat. Haver bevat veel eiwitten per calorie en is eenvoudig te bereiden. Veel katten houden van maïs en polenta, een grof gemalen maïsmeel dat een bevredigende textuur geeft. Bruine rijst, gerst en tarwe bessen kunnen allemaal worden gebruikt, maar het kan zijn dat ze eerst moeten worden gepureerd. Kleinere granen zoals gierst en couscous spreken katten aan. Zorg ervoor dat alle granen die je je kat geeft gaar zijn, zodat ze ze goed kunnen verteren. Broodkruimels gemaakt van volkoren zijn ook acceptabel.

Andere voedingsmiddelen die katten kunnen eten

Kaas is een eiwitrijk voer dat je kat met mate kan eten. Het eiwit van kaas is minder “compleet” dan dat in vlees, vis en eieren. De magen van veel katten zijn ook gevoelig voor zuivel, dus doe rustig aan met deze lekkernijen en sla de melk schotel af en toe over. Niet alle katten houden van groenten en nog minder van fruit (katten kunnen zoete smaken niet ontdekken). Toch zijn ze een goede bron van vitamines en bevatten veel vezels en water die helpen bij de spijsvertering. Verse komkommer of meloen, maar ook stomende broccoli of asperges zijn ook goede opties. Je hebt misschien een betere kans om ze een vegetarische burger te geven – zorg er gewoon voor dat de pasteitjes geen uien of knoflook bevatten.