Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Een afbeelding zorgvuldig uitsnijden, daarvoor haal je een snijplotter in huis

snijplotter

Om de meest uiteenlopende redenen kun je het om zowel zakelijke motieven als om privéredenen nodig vinden om uitsneden ergens van te maken, bijvoorbeeld van afbeeldingen. Hiermee kun je vervolgens wederom alle kanten op. In die zin worden snijplotters doorgaans gebruikt om uitsneden te maken van bijvoorbeeld vlaggetjes, kaarten en vele soorten stickers. Het verzorgen van een keurig nette en letterlijk rimpelloze uitsnede, dat is wat een snijplotter mogelijk maakt. Wat kost een snijplotter dan, zul je je al snel afvragen als je hierin geïnteresseerd bent. Welnu, dat is op voorhand moeilijk vast te stellen. Dit hangt grotendeels van je eigen bedoelingen af. Factoren die de prijs beïnvloeden zijn (de mogelijkheid tot het installeren van) accessoires, de gewenste intensiteit (hoeveelheden uitsneden) en het materiaal waarmee je wilt gaan werken. Over die materiaalsoorten lees je hieronder meer.

snijplotter

Met welke materiaalsoorten kun je werken?

Met diverse soorten snijplotters kun je met de volgende verschillende materiaalsoorten uitsneden maken:

• Papier: dit is wellicht het meest toegankelijke materiaal. Vooral ideaal voor kaarten of versiersels van allerlei aard.

• Vinyl: dit oogt van een afstandje bijna hetzelfde als papier, maar wie het aanraakt merkt dat het wat steviger en luxer is. Dit is met name geliefd materiaal voor stickers.

• Folie: je kunt verschillende soorten folies gebruiken, al is flexfolie misschien wel het meest geschikt.

• Stof: mocht je dit willen bewerken met een snijplotter, dan dient de stof wel eerst met een specifieke folie te worden bewerkt.