Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Akoestisch oplossingen vinden voor je kantoor

akoestisch oplossingen

Het is een veelgehoorde klacht op kantoren: geluidsoverlast. Soms is het per ongeluk, soms expres, maar het is een feit dat veel collega’s last van elkaar hebben. En daar wil je natuurlijk als werkgever iets aan doen. Akoestisch oplossingen bedenken kun je alleen doen maar zoals je misschien al wel had bedacht zijn er experts die je hierin kunnen adviseren.

akoestisch oplossingen

Problemen met geluid

Op veel kantoren hebben mensen last van het geluid. Dit heeft vaak te maken met de akoestiek in de ruimte. Deze wordt beïnvloedt door de materialen waarvan muren, ramen en vloeren gemaakt zijn. Is alles om je heen bijvoorbeeld van beton? Dan zul je merken dat je veel meer last van de omgeving hebt. Beton weerkaatst namelijk geluid en daardoor kan het behoorlijk gaan galmen. Er zijn bedrijven die jou kunnen voorzien van de juiste oplossingen voor die akoestiek.

Panelen aanbrengen

Een goede eerste stap volgens de experts is kijken naar het plafond. Zitten daar panelen op? Zo niet, dan kun je deze plaatsen om weerkaatsing van geluid tegen te gaan. Dat zal al een hoog percentage aan geluid schelen maar je kunt nog meer doen. Je kunt namelijk ook wanden of panelen aan de muren bevestigen die de akoestiek verbeteren.