Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

4 belangrijke tips bij het gebruik van vacaturesites

Als je op zoek bent naar een baan, maak je er vast wel gebruik van: een vacaturesite. Er zijn drie verschillende vacaturesites, namelijk commerciële, specialistische en verzamelwebsites. In deze blog gaan we hier dieper op in en geven we je 4 handige tips, zodat jij deze websites efficiënt kan gebruiken!

Tip 1: Beroepskeuzetest

Weet jij al welke functies jij wil vervullen? Als je dit nog niet weet, biedt een beroepskeuzetest de oplossing. Door antwoord te geven op verschillende vragen en stellingen, wordt duidelijk welke functies goed bij je passen. Vervolgens krijg je ook nog eens een overzicht van de beschikbare vacatures te zien, zodat jij meteen in aanraking kunt komen met verschillende werkgevers. 

Tip 2: Plaats je CV op diverse vacaturesites

Bedrijven zetten niet alleen hun vacatures op deze websites. Er zijn voldoende bedrijven die een recruiter of HR-medewerkers in dienst hebben. Deze medewerkers gaan zelf op zoek naar geschikte medewerkers aan de hand van de geüploade CV’s. Er is dus een kans dat je zelf wordt benaderd door een leuke organisatie. Plaats daarom je CV op meerdere websites, zodat je CV optimaal zichtbaar is. Hierdoor is de kans dat je zelf wordt benaderd groter.

Tip 3: Maak gebruik van de handige filters

Vacaturesites hebben vaak handige filters waar je gebruik van kunt maken. Je wilt immers geen vacatures van bedrijven zien die niet bij je in de buurt zijn gevestigd. Kies daarom een maximum aantal kilometers dat je bereid bent om te rijden, Benieuwd naar de laatste vacatures? Ook dit behoort vaak tot de mogelijkheden. Zo hoef je niet weer vacatures te bekijken die je al hebt gezien.

Tip 4: Ontvang notificaties

Wist je dat het mogelijk is om notificaties te ontvangen wanneer bepaalde vacatures live zijn gezet? Zo kan jij bijvoorbeeld een e-mail ontvangen zodra een vacature is live gezet waarin jij bent geïnteresseerd. Deze vacatures worden vervolgens naar je e-mailadres verstuurd. Handig!