Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Wat is een palletstelling?

entresolvloer

Een palletstelling is een stelling die is ontworpen om pallets te ondersteunen. Palletstellingen kunnen worden gebruikt in een magazijn of een andere industriële setting om te helpen bij het opslaan en verplaatsen van materialen. Ze zijn vaak gemaakt van staal of hout en kunnen eenvoudig in elkaar gezet worden. De palletrekken worden gebruikt in pakhuizen en andere commerciële opslagfaciliteiten om goederen en materialen op pallets te stapelen en te organiseren. Een palletrek systeem bestaat typisch uit een reeks staanders, of verticale steunen, en een reeks dwarsbalken, of horizontale steunen, die de staanders verbinden. De staanders en dwarsbalken vormen een raster, of raamwerk, waarop pallets kunnen worden gestapeld.

Wat is een grootvakstelling?

De grootvakstelling is een manier van inrichten waarbij de meubels in één groot vak worden geplaatst. Dit vak wordt soms ook wel het leefvak genoemd. De grootvakstelling is een erg populair interieurconcept in landen zoals Nederland en België. Het geeft de woning een ruimtelijke en open uitstraling, waar veel mensen behoefte aan hebben. Een grootschalige installatie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Zij wordt gebruikt om grootschalige productieprocessen te ondersteunen of om grote hoeveelheden materiaal op te slaan. Zij kan ook worden gebruikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen.

Wat zijn pallets?

Een pallet is een platte transport structuur die goederen op een stabiele manier ondersteunt terwijl zij worden opgetild door bijvoorbeeld een heftruck. Een pallet is de structurele basis van een eenheidslading die een efficiënte behandeling en opslag mogelijk maakt. Goederen of verzend containers worden vaak op een pallet geplaatst, vastgezet met omsnoeringsband, rekfolie of krimpfolie, en verzonden. Pallets vormen de basis van de 4 biljoen dollar kostende wereldwijde logistieke industrie en zijn de meest alomtegenwoordige producten ter wereld. In Europa voldoen pallets aan de EPAL-norm van de European Pallet Association. Bij uitbreiding kan ‘pallet’ verwijzen naar de dekplaten die de boven- en onderkant van een pallet vormen.