Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Waar moet een pallet aan voldoen als je zware spullen vervoert?

Pallets zijn ideaal en super handig om goederen mee te vervoeren. Maar er zijn wel een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden bij het vervoeren van goederen met een pallet. De pallets waarmee de goederen vervoerd kunnen worden, kunnen gevonden worden op Palletcentrale.nl. om de pallets niet te beschadigen of te breken, of nog erger de goederen niet te beschadigen, moet er gecontroleerd worden of de ladingdrager geschikt is voor het gewicht wat uiteindelijk op de pallet zal komen. Daarnaast mag er voor transport maar een maximaal gewicht zijn van 1000 kg per pallet. Het is dus belangrijk om hier niet overheen te gaan.  

De goederen veilig stapelen en vastzetten op de pallet

Als de juiste pallet is uitgekozen voor het gewicht wat gedragen moet worden, is het belangrijk dat de goederen op de juiste manier gestapeld worden op de pallet. Het gewicht moet namelijk wel gelijkmatig over de pallet verdeeld worden. Zet de zwaarste dozen en goederen onderop en ga zo steeds naar een lichter gewicht. Let ook op hoe de goederen liggen als ze opgeslagen liggen. Als een goed bijvoorbeeld op zijn zijkant ligt, is hier waarschijnlijk een reden voor. Houdt dit dus ook aan als de goederen op de pallet geladen worden. Als de pallet eenmaal volgeladen is, is het belangrijk om het goed vast te zetten. Dit zorgt er voor dat de goederen niet van de pallet kunnen glijden en tijdens het transport ernstig kunnen beschadigen.

Het laten opkopen van uw pallets

Wanneer de pallets niet meer nodig zijn voor het zwaar vervoer kunt u ze laten opkopen. De gebruikte pallets kunnen dan namelijk hergebruikt, gerecycled of gerepareerd worden. U kunt de pallets bij 50 stuks laten ophalen. Mochten het er minder zijn dan 50, kunt u de pallets inleveren. Het inleveren van deze oude pallets is erg goed voor het milieu. Doordat ze hergebruikt worden hoeven ze niet opnieuw geproduceerd te worden. Ook is het hergebruiken daarnaast nog is veel voordeliger. Het is voor bedrijven ook gemakkelijk om de oude pallets in te leveren, hierdoor kunnen ze namelijk goede CO2 besparing behalen.