Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Vloer leggen? Dit zijn de opties!

Ben jij van plan om binnenkort een vloer bij jou te leggen en ben je nog op zoek naar informatie of inspiratie? Kijk dan niet verder! In dit artikel zullen wij jou namelijk uitleggen uit welke verschillende soorten vloeren je kunt kiezen en wat er zoal bij komt kijken, als je deze vloer in jouw woning wilt plaatsen. Hebben wij jouw aandacht te pakken? Lees dan snel verder!

Welke verschillende soorten vloeren zijn er?

Er zijn ontzettend veel verschillende vloeren op de markt te vinden. In jouw zoektocht naar een nieuwe vloer, moet je rekening houden met de ruimte waar de vloer komt te liggen. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een vloer in de badkamer, is het verstandig om voor een materiaal te gaan dat tegen vocht en water kan. Sommige vloeren zijn multifunctioneel en kunnen in meerdere ruimtes goed gebruikt worden. We zetten de meest gekochte issa vloeren op een rij.

Een houten vloer

Een houten vloer is absoluut prachtig vanwege de details dat het hout heeft. Iedere plank heeft namelijk zijn eigen vormen en details en is daardoor ook uniek. Wanneer je kiest voor een houten vloer, geeft dat jouw woning een klassieke en ruimtelijke uitstraling. 

Voordat je een houten vloer aanschaft en legt, is het van belang dat je rekening houdt met temperatuurverschillen. Hout reageert namelijk sterk op warmte, kou en vocht. Bij warm weer zet hout uit en wilt het meer ruimte voor zichzelf creëren. Dit merk je ook in de zomer met houten deuren, die gaan dan namelijk lastiger dicht. Bij kou of vocht krijg je het tegenovergestelde effect en zal het hout gaan krimpen. Houd dus rekening met de ruimte tussen de planken, als je de vloer gaat leggen.

Tot slot, moet je rekening houden met het onderhoud van een houten vloer. Deze moet namelijk eens in de zoveel tijd opnieuw geschuurd en gelakt worden.

Vloer van laminaat of parket

Als jij dol bent op een houten vloer, maar wil jij liever niet zoveel onderhoud erin stoppen? Dan is een vloer gemaakt van laminaat of parket een goede optie! Laminaat is een vloer dat op hout lijkt, maar niet van hout is gemaakt. In plaats daarvan bestaat het uit verschillende lagen, waaronder een laag samengeperst hout waardoor de vloer eruit komt te zien als hout.

Een vloer dat gemaakt is van parket, is wel gemaakt van echt hout. Ook parket bestaat uit verschillende lagen, maar zal niet op dezelfde manier slijten als een gewone houten vloer. Dit komt omdat er bij parket sprake is van bescherming, die ervoor zorgen dat het hout langer mooi blijft.

Een PVC vloer

De PVC vloeren hebben in de laatste jaren ontzettend veel populariteit gewonnen en dat is niet zo gek ook. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar kan verschillende vormen aannemen. Zo zijn er PVC vloeren die eruit zien als tegels, marmer, maar het kan ook eruit zien als hout. 

Naast dat PVC vloeren divers zijn in uiterlijk, zijn zo ook zeer gemakkelijk om te leggen. Je kunt namelijk kiezen of je de vloer erin tikt, plakt of klikt. Tot slot, zijn PVC vloeren zeer flexibel, waardoor ze goed geleiden en dus ideaal zijn voor vloerverwarming.