Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Inspiratie voor in de tuin

Het leven in de tuin kan een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Denk aan de ruimte die een tuin biedt om te ontspannen, de mogelijkheid die je hier hebt om je in te spannen bij het verwijderen van onkruid, enzovoorts. Even geen aandacht voor je werk of andere zorgen, maar een momentje voor jezelf! Dit artikel geeft je inspiratie om nog meer uit je tuin te halen. Wist je dat het zelfs op een relatief klein balkon mogelijk is om te genieten van groen om je heen? Denk bijvoorbeeld aan een balkon moestuin! Er zijn speciale bakken te koop, die een formaat hebben welke past bij een smal balkon. Zo kun je voortaan je eigen kruiden, groenten en fruit kweken. 

Zorg voor een comfortabele zitplek 

Allereerst wil je in de tuin de mogelijkheid hebben om te kunnen genieten van het weer. Zorg daarom voor een geschikte zitplek! Leg een terras aan, kies voor een veranda, enzovoorts. Ook een tuinhuis in de tuin doet het vaak goed. Een voordeel van het tuinhuis is dat je ook in de herfst en winter van je tuin kunt genieten. Op het terras, de veranda of het balkon mogen tuinmeubelen niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een grote picknicktafel, waaraan je met groepen vrienden of familieleden kunt dineren. Ook een loungeset is onmisbaar in je tuin! 

Kies voor duurzame tuinmeubelen, gemaakt van kunststof. Het materiaal gaat vaak langer mee dan bijvoorbeeld houten tuinmeubelen. Daarbij vergt een stoel van kunststof veel minder onderhoud. Het afnemen van het kunststof met een vochtige doek is voldoende. 

Kies voor gezellige planten in de tuin

Naast een plek om te zitten, mogen sfeervolle planten in de tuin niet ontbreken. De planten zorgen voor kleur en geven een vrolijke uitstraling aan de tuin! Kies bijvoorbeeld voor een grote vlinderstruik. Het voordeel van een vlinderstruik is dat deze de tuin niet alleen een sfeervolle uitstraling geeft. Ook zorgt de vlinderstruik voor leven in de tuin! Vaak komen er bijen en vlinders op deze planten af. 

Tip: poot een aantal verse kruiden in de tuin. Denk aan rozemarijn, tijm en bijvoorbeeld munt. Deze planten doen het vaak al snel erg goed! Naast de verschillende soorten kruiden, kan ook het poten van fruitplanten erg leuk zijn. Aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bramen groeien goed in de tuin. 

Voeg luxe toe met een jacuzzi of zwembad

Om straks optimaal van je nieuw aangelegde tuin te kunnen genieten, is het de moeite waard om eens naar een jacuzzi of zwembad te kijken. Vaak wordt gedacht dat je hier een grote investering voor moet doen. Dat is echter niet waar! Je zou bijvoorbeeld ook voor een opblaasbaar model kunnen kiezen, of voor een goedkoper inbouwzwembad. Het biedt je de mogelijkheid om even af te koelen in de zomermaanden. Daarbij heb je de optie om ook in de avonduren van je tuin te genieten, wanneer je voor een jacuzzi kiest. 

Door de elementen voor in de tuin in de herfst of winter aan te schaffen, profiteer je vaak van hoge kortingen. Zo hoeft een renovatie van de tuin helemaal niet duur te zijn!