Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Hoe maak je tuinieren je nieuwe hobby?

boom-online-kopen

We hebben allemaal onze eigen hobby’s waar we (bijna) elke dag aan werken. Voor de ene persoon is dat spelletjes spelen, voor de ander is dat tekenen of schilderen, en voor anderen is dat weer tuinieren; Er is zelfs een kans dat jij aan het kijken bent naar de hobby, want hoe kom je daar nou in? Hoe ga je van geen informatie over tuinieren, naar een expert van tuinieren? Dit kan makkelijk, wat je nodig hebt is motivatie en informatie. Want met motivatie krijg je informatie! Dus, begin er mee door bijv. een treurwilg kopen, en zorg ervoor dat je het plezier opzoekt in de hobby!

Kopen of zelf zaadjes kopen?

Ik kan wel iemand aanraden om een plant te kopen, maar is dat de manier om een tuinier te worden? Sommige zeggen ja, sommige zeggen dat je alles zelf moet doen. Hoewel, weet je wat het werkelijke antwoord is? Beide! Een tuin vol met gekochte planten is nog steeds een tuin, en een tuin vol met zelfgemaakte planten is ook een tuin. Uiteindelijk zie je het verschil niet, want het verschil zit alleen in hoe we er over denken. Hoewel, als je koopt kan je exotisch kopen zoals leibomen groenblijvend van Bomenbezorgd wat lastiger is met zaadjes, maar het is zeker niet onmogelijk!

De gedachte achter hobby’s

Hobby’s zijn er om je te vermaken, om een doel te geven aan je leven. Dit is helaas wat veel mensen vergeten, doordat ze alle trends proberen te volgen. Je hoeft niet validatie zoeken bij je vrienden en familie om te kijken wat je doet goed is. Het belangrijkste is dat je plezier hebt en tevreden bent met wat je doet. Hierdoor zorg je niet alleen voor een leven vol plezier, maar je gaat meer gemotiveerd het leven door waardoor je beter je werk doet, en beter aan projecten werkt als dat bij je hobby hoort als voorbeeld. Maak je geen zorgen en heb plezier!