Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Hedera snoeien: dit is de beste manier

De hedera, beter bekend als klimop, is een populaire plant. Hij is makkelijk te verkrijgen, bijvoorbeeld in een hedera webshop. Het is een plant die behoorlijk snel kan groeien. Het is dan ook niet gek dat veel mensen hem regelmatig snoeien. Maar hoe kan je een hedera nou het beste snoeien? Er zijn namelijk een aantal dingen waar je even op moet letten. Denk aan wanneer je de plant kan snoeien, hoe ver je de klimop terug mag snoeien, etcetera. In dit artikel zullen we je dat uit gaan leggen. Zo kan jij jouw eigen klimop straks ook onderhanden nemen.

Wanneer kan je de hedera snoeien?

Het fijne aan de klimop is dat je hem zo goed als het hele jaar door kan knippen. Echter is het wel het beste om dit in het voorjaar te doen. Dan groeit de plant namelijk het meest en zal de plant gauw weer nieuwe bladeren hebben. Wel kan het zo zijn dat je één keer in het jaar snoeien niet genoeg vindt, omdat jouw plant zo snel groeit. Dan is het ook mogelijk om hem twee keer per jaar te snoeien. De tweede keer doe je dan bij voorkeur rond september. Een ideale snoeidag ziet er bewolkt uit. Dit is namelijk het beste voor de plant.

Hoe moet je de hedera snoeien?

Als je de plant gaat snoeien knip je vaak de toppen van de plant af. Als je dit van jongs af aan doet wordt de plant zo vol mogelijk. Het is dus belangrijk om de plant vanaf het begin goed bij te houden met snoeien. Wanneer de hedera helemaal gegroeid is tot de grootte die jij voor ogen had, is het belangrijk om hem toch te blijven snoeien. Allereerst is dit het beste voor de plant, maar zo kan je hem natuurlijk ook mooi in model houden. Je kan de hedera het best snoeien met een snoeischaar of heggenschaar. Die kan je bijvoorbeeld kopen in een Hedera webshop.