Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Eigen huis verkopen voor de maximale prijs: 7 handige tips!

Met het huidige tekort aan betaalbare woningen is je eigen huis verkopen interessanter dan ooit. Misschien krijg je niet alleen een leuke prijs voor je woning, je krijgt wellicht ook de mogelijkheid om eindelijk je droomwoning te kopen. Maar je zult eerst je huidige huis verkopen tegen een gunstige prijs. Maar hoe zorg jij ervoor dat je de maximale prijs krijgt voor je huidige woning? Zorg daarom voor een goede voorbereiding, want een goede voorbereiding is het halve werk. Hieronder geven we 7 handige tips, zodat jij je huis snel en voor een aantrekkelijke prijs kunt verkopen.

Maak duidelijke foto’s

Wil je jouw woning op korte termijn verkopen? Dan is het laten maken van kwalitatieve foto’s van essentieel belang. Potentiële kopers willen vaak een goed beeld van de woning krijgen. Zij zullen dus eerst de beschikbare foto’s bekijken alvorens zij een afspraak willen inplannen. Niet aantrekkelijke foto’s zullen minder snel worden bekeken en kunnen ertoe leiden dat je advertentie niet wordt bekeken. Het maken van goede foto’s kan dus het verschil maken. 

Ben je zelf niet zo handig met het maken van kwalitatieve foto’s? Dan kan je ervoor kiezen om een professionele fotograaf in te huren. Het kost geld, maar dit geld kan je snel terugverdienen met de verkoop van je woning.

Bij het laten maken van de foto’s zijn een aantal aspecten essentieel. Men moet namelijk een goed beeld krijgen over de ruimte in je woning, hoe de indeling van je woning eruit ziet en hoe de woning er van buiten uitziet. Zorg ervoor dat er geen onkruid in de tuin is en ruim je woning goed op. Een niet opgeruimde woning geeft een rustig gevoel en kan ervoor zorgen dat bezoekers denken dat je woning weinig ruimte beschikbaar heeft. 

Laat de foto’s schieten op een zonnige dag. Over het algemeen wordt men blij van de zon en bovendien zien de foto’s er aantrekkelijker uit dan wanneer het een regenachtige dag is.

Knap je woning op

Zijn er een aantal opknapklussen die je nog kunt uitvoeren? Denk bijvoorbeeld aan een likje verf aanbrengen. Hier heb je vaak geen schilders voor nodig aangezien je dit gemakkelijk zelf kunt doen.

De prijs van je huis

Heb je al nagedacht over de prijs van je woning? Je eigen huis verkopen wil je tegen een voor jou zo gunstig mogelijke prijs. Wanneer je een lage prijs hanteert, zal je woning over het algemeen beter worden bekeken. Hierdoor zal je dus ook meer bezichtigingen krijgen en heb jij een grotere kans dat jij je woning sneller verkoopt.

Je kunt er ook voor kiezen om je woning er tegen een hogere prijs op te zetten. Hier zal je echter meer geduld voor nodig moeten hebben. Wanneer een koper geïnteresseerd is, is deze vaker bereid om meer geld te betalen voor je woning. 

Vraag alvast je energielabel aan

Wist je dat er bij de overdracht van je woning een energielabel moeten overdragen? Dit label geeft een beeld over hoe energiezuinig je woning is. De labels variëren van A t/m G. Heb jij een A-label? Dan is jouw woning energiezuinig en goed geïsoleerd. Heb jij een G-label? Dan kan de woning beter worden geïsoleerd en energiezuinig worden gemaakt.

Maak gebruik van verschillende platformen

Weet jij al hoe jij de verkoop van je woning gaat promoten? Je eigen woning verkopen kan worden gerealiseerd door middel van een makelaar. Maar je kunt jouw makelaar ook een handje helpen door de woning via andere kanalen te promoten. Denk bijvoorbeeld aan een platform als Funda. Je woningadvertentie kan je daarentegen ook nog eens makkelijk delen via Facebook, Twitter en andere Social Media kanalen. Zorg dat je vrienden, familie en collega’s je berichten delen om je bereik te vergroten. 

Het laten maken van een promotiefilm

Mensen zijn over het algemeen zeer visueel ingesteld. Daar kan jij op inspelen bij je eigen huis verkopen. Een promotiefilm geeft men inzicht in je woning en inrichting. Dit kan leiden tot meer woningbezichtigingen en dus meer kans op het verkopen van je huis. Hou er wel rekening mee dat het maken van een promotiefilm vrij duur is.