Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Een huis voor de hele familie

casco-woning

Een kleine familie heeft al een groot huis nodig. Dit is geen verrassing omdat elke familielid zijn eigen kamer wilt hebben waarbij je allerlei spullen tegemoet komt. Je jongste kinderen hebben bakken vol met speelgoed, je oudste heeft zijn eigen hobby zoals gamen, muziek maken, tekenen en nog veel meer. Het klinkt moeilijk om zoiets te krijgen, maar het kan wel. Denk als voorbeeld aan een kangoeroewoning. Het is een van de huizen stijlen in Nederland, maar deze is zeker speciaal. Het is een huis met twee voordeuren. Technisch gezien is het twee huizen in één! Hierbij heb je gemakkelijk genoeg plek en kan je op de hele familie letten.

Een speciale woning voor senioren?

Het maakt niet uit hoe oud je bent, een huis is een voorziening die iedereen wilt hebben. Een dak boven je hoofd, verschillende kamers waarbij je al je spullen kwijt kan, en natuurlijk: De slaapkamer voor het slapen. Je zou wel merken dat de ouder je wordt hoe minder makkelijk het wordt om heen en weer te lopen, zeker als het gaat over trappen. Hiervoor is een speciaal woningtype ontworpen: Een seniorenwoning. Het voordeel hiervan is dat alle belangrijke kamers zijn op de begane grond waardoor de trap minder belangrijk wordt, want dit zorgt voor een fijner huis voor senioren.

Woningen speciaal voor jongvolwassenen

In deze woning crisis en geldcrisis is het voor jongvolwassenen die pas net begonnen is met fulltime werken bijna onmogelijk om een huis te krijgen. Vaak zeggen mensen in plaats daarvan: Huur! Dit is helaas ook geen perfecte optie omdat huren best duur is geworden. Een echte oplossing moet zijn een woning speciaal voor jongvolwassenen. Volgens mij bestaat het nog niet, maar het zou perfect zijn voor de samenleving. Een middelmatig huis met alles wat je nodig hebt voor een speciaal lage prijs, het klinkt als een droom, maar wel een droom die werkelijk kan worden.