Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Credit management optimaliseren

Credit management optimaliseren

Je credit management optimaliseren is misschien niet iets waar je over na hebt gedacht voor je bedrijf. Misschien vraag je je ook af wat credit management inhoudt, laat staan het optimaliseren ervan. Het credit management wordt vaak verward met debiteurenbeheer. Dat is niet heel gek, want debiteurenbeheer is één van de belangrijkste onderdelen van het credit management. Maar behalve debiteurenbeheer, wordt er in credit management ook aandacht besteed aan incasso en kredietinformatie. Deze drie onderwerpen samen kunnen je helpen je credit management te optimaliseren.

Incasso, kredietinformatie en debiteurenbeheer

Je credit management optimaliseren heeft dus te maken met kredietinformatie, incasso’s en debiteurenbeheer. Kredietinformatie van je bedrijf geeft andere bedrijven inzicht in hoe jouw financiële situatie is. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar jaarcijfers, maar ook naar ervaringen van andere bedrijven met jouw betalingen. Ben je daar op tijd mee of consequent te laat? Dat heeft allemaal invloed op je kredietinformatie en met name je kredietwaardigheid. Je incassobeleid is ook van belang om onder de loep te nemen voor het optimaliseren van je credit management. En tot slot is goed debiteurenbeheer een belangrijk onderdeel voor je credit management optimaliseren.

Credit management optimaliseren

Uitbesteden

Je hoeft hier gelukkig niet alleen mee aan de slag. Het is goed om dit alvast te weten en je kunt er misschien zelf al iets mee om je credit management te optimaliseren. Maar wie echt credit management op hoog niveau wil optimaliseren, kan een externe partij inschakelen om dit te bereiken. Samen met cbmk bijvoorbeeld kun je aan de slag met verbeteringen aan je credit management om het optimale resultaat te bereiken. Daarom kies je voor het uitbesteden van deze optimalisatie.