Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Kauwgom laten verwijderen

Tip: kauwgom laten verwijderen! Ondanks de vele afvalbakken die overal in het dorp staan, zie ik toch regelmatig nog dat mensen iets gewoon op straat weggooien. Als het bijvoorbeeld een klokkenhuis van een appel is, is dat minder erg, want dat eten de dieren wel op. Maar papier of iets dergelijks gaat rondzwerven en moet opgeruimd worden door mensen van de gemeente.

Afgedankte kauwgom
Wat een groter, lastiger probleem is, is de afgedankte kauwgom. Ik begrijp echt niet dat mensen die zo maar op de grond uitspugen. Als ik weer eens in kauwgom trap wat een ander uitgespuugd heeft dan baal ik echt. Ik krijg dit bijna niet onder mijn schoenen uit. Heel vervelend. Het is bovendien slecht voor het milieu. En als het blijft liggen, krijg je van die grijswitte vlekken op de bestrating. In het dorp zie ik deze grijswitte vlekken van ingedroogde kauwgom erg veel. Deze gaan niet weg door regen, maar moeten professioneel verwijderd worden. Dit kost de gemeente veel geld. Ik wil hierbij dus iedereen oproepen om kauwgom (en ook ander afval) in de daarvoor bestemde afvalbakken te doen. Alvast bedankt!