Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Het nut van een brandstofstank

Zit u in de oliehandel? Dan is het handig om het één en ander te weten over brandstoftanks. Brandstoftanks zijn ontzettend nuttig voor sommige partijen. Het is heel handig voor het opladen, opslaan en distribueren van vloeibare producten. Denk bijvoorbeeld aan diesel. Deze opslagtanks zijn ideaal voor verschillende industrieën, maar vooral in de landbouw worden ze veelvuldig ingezet om bijvoorbeeld grondstoffen en vloeibare producten op te slaan. Je hebt veel verschillende soorten brandstoftanks. 

Wat is een brandstoftank?

Een brandstoftank is een enkel of dubbelwandige stalen tank die geschikt is voor het opslaan van bijvoorbeeld diesel. Je kunt in een bovengrondse brandstoftank geen benzine opslaan. Dat is wettelijk verboden. Een enkelwandige tank is niet geschikt voor de opslag van alle producten. Het lekgevaar is te groot. Dubbelwandige tanks zijn tanks die eigenlijk een dubbele wand hebben (tank in tank) en de tussenwand van zo’n tank kan gevuld zijn met lekdetectievloeistof lekbeveiliging.

De dieseltank

Er zijn vele voordelen aan een dieseltank. Een kunststof dieseltank is een aanrader. De stalen dieseltank heeft als nadeel dat er een jaarlijkse controle moet plaatsvinden. Dit is niet het geval bij een kunststof dieseltank. Het advies is wel om deze kunststof tank regelmatig te controleren op aanwezigheid van water en sludge. Dit is belangrijk om vocht en vervuiling buiten de tank te houden. Voor meer informatie over een dieseltank kunt u terecht bij Hulshofolie. 

Niet alles is voordelig aan een dieseltank. Er zitten ook wat nadelen aan. Één daarvan is dat er bij een brand of aanrijding diesel de grond in loopt. Dat kan leiden tot vervuilde grond en bovendien zijn er maar weinig verzekeraard die de schade vergoeden.  

Werken met een dieseltank

De plaatsing van een diesel (badstof) tank moet altijd gecontroleerd worden op aanwezigheid van voldoende water, bezinksel en beschadigingen. Check ook regelmatig of de lekdetectie vloeistof op peil is.