Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Een Caribisch drankje in eigen land

malibu

Als je denkt aan een Caribisch drankje, dan kan het zijn dat je gelijk aan het drankje Malibu moet denken. Malibu is een merk van witte rum en is een mix van kokos noten, amandelen en kruiden. Malibu ontstond voor het eerst op Curaçao, waar het werd geproduceerd door de West Indies Rum Destillery. Vooraf was het idee om Malibu te maken, zodat barmannen minder moeite hoefde te doen bij het maken van een piña colada.

Toen Malibu in de smaak viel, ging het al snel naar Barbados. Barbados wordt gezien als de vader van rum, omdat het al meer dan 350 jaar aan het produceren is. Malibu zelf heeft al meerdere eigenaren gehad, zoals Diageo en Allied Domecq.

malibu

Een beroemd drankje in clubs

Malibu is een drankje dat vaak bovenaan de lijst staat in clubs. Doordat het iets zoeter is zal je het ook als prettig ervaren wanneer je dit drinkt. Hierdoor is het ook erg gewild onder de jongere generaties. Tegenwoordig kan je kiezen uit een aantal verschillende smaken van Malibu.

Zo is er de passievrucht, watermeloen, kokosnoot en lime. Malibu wil zich zo positioneren, dat het moet lijken alsof het drankje jou de beste zomer van je leven gaat geven. Het is natuurlijk in de Cariben ontstaan, en dat doet veel mensen al snel denken aan de mooie hete zomers. Ze willen dan ook graag laten zien hoe je eruit ziet mét Malibu in de zomer.